24H Chefs

Over 24h chefs

24H Chefs is een kookmarathon waarbij 24 topchefs 24 uur lang gaan koken voor het goede doel. Elk uur staat er een andere topchef in de keuken om 3 gerechten te bereiden. Deze gerechten vormen samen met de gerechten van 2 andere chefs een 9-gangen menu. Elke 3 uur verwelkomen we nieuwe gasten die gaan genieten van een uniek 9-gangen menu, dat bereid is door 3 verschillende chefs. In totaal serveren we dus 72 verschillende gerechten, bereid door 24 verschillende chefs in 8 verschillende 9-gangen menu’s.

De beste chefs van Nederland werken belangeloos mee aan 24H Chefs. Tijdens het evenement komt de culinaire top van Nederland samen, en zetten zij zich in voor het goede doel. Tevens zijn er vele fotografen, artiesten en sponsoren gebonden aan het evenement, die zich allen belangeloos inzetten om het evenement 24H Chefs mogelijk te maken.

 

Partners

24H Chefs wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet en vrijgevigheid van onze partners. Zij leveren een onmisbare bijdrage aan het evenement.

 
 
 

Waar het is begonnen…

In 2013 ontstond het idee bij Tjitze van der Dam en Frank Schipper voor een 24 uur durende kookmarathon. Zij werden geïnspireerd door 3FM Serious Request voor het Rode Kruis, hieraan hebben zij dan ook de eerste cheque overhandigd. In een klein restaurant in Zandvoort, genaamd EVI, kwamen voor het eerst 24 topchefs samen om 24 uur lang te koken. De line-up van de eerste editie bevatte gelijk alle grote namen in de kokswereld, waardoor het evenement niet klein is begonnen maar vanaf de eerste dag al noemenswaardig was. Na een succesvolle eerste editie kon een vervolg niet uitblijven, waardoor er nu al 3 succesvolle edities achter de rug zijn en 24H Chefs een heus begrip is geworden in de culinaire wereld.

 

media aandacht

"Een heerlijk evenement!" — RTL Boulevard

“Een culinaire droom.” - NPO Radio 1

"Fantastisch resultaat! " — Gault & Millau NL

"Gaat dat zien! " — Irene Moors

"Ik ben ontzettend trots dat wij mee mogen doen aan dit fantastische initiatief." — Sidney Schutte, Spectrum**

 

 
 

vragen of opmerkingen?